Новият „Трибуна Арсенал“ – интересен, актуален и полезен, както винаги

Новият, 253-ти, брой на вестник „Трибуна Арсенал“ отново е пред вас, нашите хиляди читатели. Днес е в интернет пространството, а утре хартиеното издание ще бъде навсякъде в Казанлък и населените места.

Започва вторият етап за записване на желаещите да се ваксинират работници и служители на „Арсенал“ АД и „Арсенал-2000“ АД. Ваксинирането се извършва на място в Кабинет № 8 на заводската Поликлиника. За работещите в структурите на двете дружества са осигурени РНК-ваксини. И още едно предимство имат арсеналци. Съгласно договореност между ръководството на „Арсенал“ и на ДКЦ „Поликлиника – Казанлък“ всяка сряда и всеки четвъртък в Кабинет № 20 на заводската Поликлиника се правят лабораторни изследвания. Палитрата от предлаганите услуги вече включва и количествено изследване на антитела за COVID-19. Цената на теста е преференциална за работещите в „Арсенал“ и „Арсенал – 2000“ – 18 лева. На преференциална цена от 15 лева е и другият специфичен тест – за качествено изследване на антитела за коронавируса.

Актуалната тема за изборите също присъства на страниците на вестника. Арсеналци гласуват и по света – текст и снимки от Дубай и Индия. Как са разпределени гласовете на избирателите в национален мащаб и в 27-и Старозагорски избирателен район, колко кандидат-депутати са получили преференции и кои са те, ще научите в новия брой.

В очакване на лятото да се заредим с тонус и енергия – какво по-добро предложение от това на обновения басейн „Антим“?! Не се колебайте, вземайте банските!

И още едно удобство на една ръка разстояние – нов офис на ЕКОНТ бе открит срещу Централния портал на „Арсенал“. Бързо, лесно, удобно за получаване и изпращане на куриерски и пощенски пратки за всички работещи в предприятието, във фирмите в цялата Южна индустриална зона и за близките населени места.

Връщаме паметта на времето с първата българска електрическа сметачна машина, създадена в „Арсенал“, и с интересното фотооко на Цанко Вълчанов към една от емблемите на завода – близо вековната беседка в парка.

За туризма, за работата си в Инър Уийл клуб и като член на коалиция „Алтернативата на гражданите“ споделя в интервю Антония Славова. А казанлъчанинът Иван Гърбачев разказва с какво е впечатлил журито за номинацията си за „Икар 2021“. Представяме още един млад човек – Стефан Загоров, от младата арсеналска генерация.

На страница 8 разказваме за Константин Величков, политик и държавник, писател, преводач, литературен критик, редактор, живописец. Рицарят на духа.

Приятно четене: https://www.zakazanlak.bg/archive/253.pdf