Структурата на ПП „Възраждане“ в Казанлък ще работи за превръщането на града в културно-просветен център на България.

Тази цел е поставена в дългорчен план пред движението на местно ниво, а към днешна дата задачите, които изпълняват младите и амбициозни членове на общинската организация, са свързани с възпитанието в родолюбие в училище и чрез различни патриотични начинания, достойно място на учителското съсловие, защита на общинските болници и редица други инициативи, а като граждани те се включват в протестите в подкрепа на Пирин планина. Това съобщи председателят на казанлъшката структура на ПП „Възраждане“ Димитър Пашев, преподавател по български език и литература, по повод предстоящата среща на председателя на партията Костадин Костадинов с граждани, която ще се проведе тази събота в Стара Загора. В срещата ще участва ръководството на движението в града на розите, в което освен учителя Димитър Пашев, са докторът по молекулярна биология на Българската академия на науките Калин Калинов в качеството му на заместник-председател и IT- специалистът Яни Ташев, който е секретар, както и редови членове и съмишленици от Казанлък.

Структурата на ПП „Възраждане“ в града на розите, която бе учредена в края на месец септември 2017 година, развива активна родолюбива дейности и изразява позиция по редица актуални въпроси от обществена важност. По време на срещата в Стара Загора ще бъдат обсъждани с гражданите въпроси, свързани с демографската криза, националната сигурност, образованието и корупцията. Казанлъшката организация е категорично против Истанбулската конвенция, каза още нейният председател Пашев, и смята, че не тя е на дневен ред днес пред българското общество, което има много по-важни проблеми за решаване.

ПП „Възраждане“ е сред новосъздадените политически партии у нас през последните 4 години, към които има огромен интерес, и то основно от млади хора и патриотични структури. Движението обяви, че няма да се възползва от правото на партийна сибсидия, в размер на близо 400 хиляди лева.

Сред основните цели на ПП „Възраждане“ са драстични мерки срещу престъпността, референдуми по всички важни въпроси,намаляване броя на депутатите наполовина, мажоритарна избирителна система, премахване на държавната субсидия за всички политически партии, отпадане на депутатския имунитет, наказателна отговорност за решения, взети от колективни органи, прекратяване на участието на страната ни във военни мисии и пренасочване на средствата за здравеопазване, закон против спекулата, премахване на ДДС за лекарства и книги, възраждане на българското село държавен фонд за подпомогане на българския селянин.

Срещата на председателя на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов с граждани в Стара Загора е на 10 февруари 2018 г. (събота) от 13.00 до 15.00 ч. в Зала 1 на хотел Верея.