Нова катерачна стена се открива утре във физкултурния салон на ПГ "Иван Хаджиенов". Това е съвместен проект на Алпийски туристически клуб "Казанлък" и ръководството на механотехникума.

Стената е висока 5.81 м и в момента е най-високата стена на закрито в Казанлък. Други две, доста по-малки стени има в НГПИД "Акад. Дечко Узунов", където тренират деца от Алпийския клуб и ученици от Художествената гимназия, и в детска градина "Славейче", където са се занимавали 45 деца по проект на клуба.

Новата стена в Механотехникума ще се ползва от 13-те деца, трениращи в АТК "Казанлък", както и от над 130 ученици от 6 паралелки в ПГ "Иван Хаджиенов", които ще усвояват тънкостите на спортното катерене. Според директора на училището Мариана Демирева и председателя на Алпийския клуб Мариана Сарачева, която е и преподавател по физкултура и спорт в механотехникума, това е една прекрасна придобивка за училището. Учениците не само ще могат да тренират на закрито през зимата, но ще имат под ръка много добро спортно съоръжение за физическото си развитие, за здравословен начин на живот, за издръжливост, емоционално разтоварване и спортен хъс.

Основателката на АТК Казанлък и настоящ почетен председател на клуба Дафина Гъдева лично ще присъства на откриването, което е на 17 декември от 13.30 часа във физкултурния салон на ПГ "Иван Хаджиенов".