Несъобразена скорост прати в болница трима

Три катастрофи заради движение с несъобразена скорост пратиха в болница трима човека, за щастие без опасност за живота. По автомобилите са нанесени и значителни материални щети. Водачите на потрошените коли са на възраст от 19 до 68 години.

При катастрофа от Шипка за Крън, от пътя излетя лек автомобил ”Опел Вектра”, управляван от 68-годишния Т.Т. от гр.Казанлък. В резултат на това са пострадали 69-годишен мъж и 59-годишна жена, пътници в автомобила. Откарани във ФСМП – Казанлък, където след преглед са пренасочени към УМБАЛ – Стара Загора за лечение, без опасност за живота. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила.

При друг инцидент, станал на бул.”Розова долина” в гр.Казанлък, лека кола .”Пежо 307”, управлявана от 19-годишния Г.Г. от гр.Казанлък, заради движение с несъобразена с пътните условия скорост и неспазване на дистанция, застига и блъска движещия се пред нея и намаляващ скоростта л.а.”Мерцедес”, управляван от 62-годишен мъж от гр.Казанлък. В резултат на удара, водачът на ”Пежо”-то е получил комоцио. Откаран е и настанен за наблюдение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. При алкохолен тест на водачите, не е открит такъв.
26 годишна шофьорка излезе от пътя край Ягода и се блъсна в крайпътни храсти,отново заради несъобразена с пътните условия скорост. След преглед в болница е освободена. И при трите инцидента са образувани досъдебни производства.