Наш историк с офицерско признание

Директорът на НПМ „Шипка-Бузлуджа“ докторът по история Чавдар Ангелов бе предложен за Почетен член на Съюза на офицерите и сержантите от запаса.
Картата си за почетното членство той ще получи утре, по време на втория ден на националния събор на запасните, който се провежда в Казанлък.

Мотивите, с които директорът на НПМ Шипка-Бузлуджа“ да получи почетното членство са неговите родолюбиви инициативи, възпитаващи в патриотичен дух, личният му принос за опазване, съхранение и популярзиране на героизма на българските воини и българското офицерство и цялостната му родолюбива дейност.
Чавдар Ангелов е автор и на докторат, посветен на живота и делото на един от най- оспорваните български генерали- министър на войната и човекът с принос в Казанлък да бъде създадена военна фабрика – казанлъчанинът генерал Иван Вълков.


Няколкостотин членове на СОСЗР се събраха за първи път в Казанлък за да обсъжат актуални проблемина българското запасно офицерство и предлагат алтернативи и стратегии за бъдещото развиите на офицелството и носенето на военната служба у нас.
В рамките на събора се проведе и конференция на тема: „Ролята на доброволната служба в армията и службата в резерва и запаса за укрепване отбраната и сигурността на страната“.