На Велики Четвъртък вълна от милосърдие в Шипка

Истинска вълна от милосърдие заля балканското градче Шипка на Велики Четвъртък. Обединени от кмета на населено място Василка Панайотова, със съпричастност и желание да дарят радост и надежда, във Великденската благотворителна акция се включиха Богоявленската група „Шипченски войводи” и собственикът на фурната в село Енина Георги Щерев.

В енинската фурна бяха изпечени вкусни, ръчно изплетени козунаци и апетитен гръцки хляб, общо 50 броя, за 25 възрастни и нуждаещи се жители на град Шипка.

А членовете на групата „Шипченски войводи”, сред които Антон Синев и майка му Мария Синева, закупиха със собствени средства 25 пакета хранителни продукти от първа необходимост на обща стойност 500 лева.

На Велики Четвъртък възрастните, самотно живеещите и нуждаещите се жители на Шипка бяха приятно изненадани от Великденските дарове, поднесени им с обич лично от кмета Василка Панайотова и от родолюбивите членове на Богоявленската група. Вкусните козунци и хлябът на фурната в Енина пък ще украсят трапезата за Възкресение Христово.