На 13 март, понеделник, от 10.30 часа в Културно-информационния център на ул. „Искра” 4 започва продажбата на билетите за театралните постановки и концертите, включени в програмата на 24-ите Чудомирови празници в Казанлък,съобщиха от фондация „Чудомир”.

12, 15 и 20 лева е цената на един билет за театралните постановки, като разликата е в зависимост от постановката и от секторите в залата на НЧ „Искра 1860”, където ще бъдат представени. Всички спектакли са от този творчески сезон на едни от най-добрите български театри, представящи вълнуващи заглавия и изпълнения на обичани артисти.

За два от петте концерта, включени в празничната програма, казанлъчани и гостите на града също ще е необходимо да си купят билети. Първият е концертът на „Космическите гласове” с диригент Ваня Монева, който е на 26 март. Вторият концерт е на 28 март - Куин „Шоуто продължава“ – съвместна продукция с участието на оркестъра на Старозагорската опера и рок банда със солист Теодор Койчинов.

Първият театрален спектакъл от „Комедийният хит на сезона” е на 25 март. Това е премиерата на „Секс за първи път“ от Кен Девънпорт на ПК „Креди Арте“ и театър „Сълза и смях“ с участието на Милица Гладнишка, Александра Сърчаджиева, Камен Воденичаров и Димитър Живков.

На 27 март, Международният Ден на театъра ще бъде отбелязан с моноспектакъла на Владимир Колишкин „ Аман от магарета” по произведения на Димитър Чорбаджийски – Чудомир, постановка на театър „Абсурд“.
На 29 мартна казанлъшка сцена идва Сатиричният театър „Алеко Константинов” с постановката „Лъжци по неволя“ от Антъни Нийлсън. Участват Николай Урумов, Михаил Сървански, Мартина Вачкова, Мария Статулова, Красимир Куцупаров, Кирил Бояджиев, Александра Сърчаджиева.

Премиерата на Общински театър „Любомир Кабакчиев” - „Господин „Милионерът“ е на 30 март. Постановка на директора на театъра Димитър Кабаков с участието на целия актьорски състав на общинската театрална формация.

„Черното пиле” – хитът на театралните сцени тази година, идва в Казанлък на 31 март. Авторският спектакъл на Мариус Куркински по Николай Хайтов е едно от най-дългоочакваните културни събития в Чудомирови празници 2017.

Закриването на празниците на 1 април ще стане с танцовия спектакъл на „Креди Арте“ и Театрална работилница „Сфумато“ – „ARTisT“, на Валери Кирилов и Благовеста Митева.

Общо 33 събития – конкурси, представяне на книги, изложби, училище за карикатура, уъркшоп, концерти са включени в програмата на Чудомировите празници тази година.