На 22 юни 2024 година, от 10 до 17 часа, в Археокомплекс „Долината на тракийските царе“ желаещи от близо и далеч могат да се впуснат в незабравимо приключение. Воини, облечени в дрехи от античната епоха, ще демонстрират бойни техники и ще разказват за оръжието на траките.

Посетителите ще имат възможност да разберат повече за тракийското снаряжение и ще могат да изпробват уменията си за стрелба с лък. Под вещото ръководство на бойци от „Бага Тур“ ще могат да стрелят по две мишени с 10 стрели. Освен лъкове за възрастни, на разположение ще бъдат и лъкове за деца. Няма възрастово ограничение за стрелбите. Преди включването в тракийските игри, всеки желаещ ще може да разгледа макет на древния тракийски град Севтополис, да разбере повече за тракийските воини, ритуали и съкровища чрез специално създадена 3D виртуална реалност.

Археокомплексът “Долината на тракийските царе” е най-новият туристически обект в община Казанлък, който дава възможност на посетителите да се потопят в света на траките по съвременен и атрактивен начин. Освен отправна точка към всички тракийски гробници и културни обекти в района, комплексът е място, в което може да се прекара един незабравим ден в Долината на розите и тракийските царе. Архекомоплексът работи всеки ден от 9 до 19 ч.