Лишаване от свобода грози двама казанлъчани
По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Мирчо И., на 33 г. и на Михаил П., на 28 г., и двамата от гр. Казанлък, привлечени като обвиняеми за това, че на 15 срещу 16 ноември 2016 г. в Казанлък, чрез използване на взломен способ, в съучастие с непълнолетния К. Х., на 17 г., са отнели чужди движими вещи на обща стойност 690 лева - престъпление по чл.196 ал.1 т.2 вр. с чл.195 ал.1 т.3 вр. с чл.194 ал.1 вр. с чл.20 ал.2 вр. с ал.1 вр. с чл.29 ал.1 б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 15 срещу 16 ноември 2016 г. в тъмната част на денонощието в Казанлък, в съучастие помежду си и с непълнолетно лице, чрез разбиване на катинар на гаражна врата са отнели различни вещи – ударна бормашина, къртач-перфоратор, ъглошлайф, кафе-машина, свредла и дискове, тонколони и пистолет за горещ въздух на обща стойност 690 лв., от владението на собственика им от Казанлък.

Обвиняемите Мирчо И. и Михаил П. са многократно осъждани за престъпления против собствеността и настоящото им престъпление е извършено при опасен рецидив.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена и изготвена е оценителна експертиза и др.

Съдът
прецени, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителите му, престъпление е тежко умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 2 до 10 години и съществува реална опасност лицата да се укрият от органите на разследването, както и да извършат друго престъпление, ако спрямо тях бъде взета по – лека мярка за неотклонение.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.