Крайно време е на жените в политиката в България да не се гледа с пайнерски поглед.Това изказване на казанлъчанка цитира народният представител от ГЕРБ от Казанлък Нено Влайков, по време на пресконференция днес в града на розите. Срещата с медиите бе по повод избора на Цецка Цачева за кандидат-президент и Пламен Манушев за кандидат-вицепрезидент на ГЕРБ.


Общинската структура на управляващата партия е готова за предстоящите избори, съобщи Нено Влайков, който е председател на Предизборния щаб на партията в Казанлък. Днес той посочи пред присъстващите качествата на всеки един от двамата кандидати на ГЕРБ.


Двамата са лично и обществено отговорни, хора с добра политическа подтоговка, перфектни специалисти в своите области, уверени в своите действия, отговорни за своите решения и умеещи да комуникират с гражданите, подчерта Нено Влайков. Според него това е една много балансирана двойка. Местните членове и привърженици на ГЕРБ могат да очакват среща в Казанлък с кандидат-президенткия тандем Цачева-Манушев между 20 и 30 октомври.


Според Николай Златанов, председател на Общински съвет-Казанлък и член на Предизборния щаб, местната структура на управляващата партия е доволна от този избор. При евентуално посочване на Йорданка Фандъкова за кандидат-президент, Казанлък е щял да се раздели с един свой много добър приятел, подчерта той, защото според него министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова е щяла да стане кмет на София и да напусне поста министър на регионалното развитие.


Нено Влайков подчерта, че гласуването за президент е задължително, докато вотът за референдума е по желание на избирателите.