Кметски тревоги
Кметският наместник на село Голямо Дряново Петьо Асенов разпространи през личния си профил в социалната мрежа интересен пост, от който става ясно, че в селото се събира подписка за издигане на нов кметски наместник.

В поста си той пише, че жители на селото са го информирали, „че в последните два дни върви подписка за издигане на нов кметски наместник, като се използва лъжлива версия пред по - възрастното население, че аз няма да бъда назначен на позицията и ще бъде назначен човек от Казанлък, нямащ отношение към селото“. В поста си Асенов уточнява, че е назначен от кмета на община Казанлък Галина Стоянова, която „не е дала никакви индикации за недоволство от моята работа в годините“.

Настоящият наместник на Голямо Дряново излиза и с призив към съселяните си да се обявят публично кои са търсещите нов кметски наместник и за кой точно става дума, като настоява и за публично обсъждане на въпроса с всички заинтересувани.
Петьо Апостолов свиква по този повод общоселско събрание, в петък 15-ти ноември, от 17.30 часа. Настоява и за дебат кой да „да продължи да представлява нашето село. Всичко друго считам за подмолно, нечестно, недемократично и поръчково от определени кръгове“,пише в поста си кметският наместник на Голямо Дряново.

Въпросът с кметското наместничество в Голямо Дряново не е бил поставен по време на проведения първи кметски полуден вчера с новоизбраните кметове и общинското ръководство, съобщи Цветелина Станчева, PR на община Казанлък.
Сега научавам за такъв проблем, каза за zakazanlak.bg Ваня Иванова, секретар на общинската администрация. Тя уточни, че кметските наместници се назначават и освобождават от кмета на общината, без предизвестие.

На първата сесия на Общинския съвет в Казанлък присъстваха и тримата досегашни кметски наместници на трите населени места в общината, където не се провеждат избори за кмет .
Един от тях бе Петьо Асенов.