Казанлъшката библиотека си има вече и мечок

Казанлъшката библиотека „Искра“ вече си има огромен мечок. Той бе спечелен от директорката на библиотеката Анна Кожухарова, в единия от двата раздела на обявения от отдел „Култура и туризъм“ на община Казанлък коледен конкурс „Красива Коледа за всички“. Конкурсът бе за коледна украса и в него участваха граждани и фирми. Директорката на библиотеката спечели наградата чрез жребий за най- много Фейсбук споделяния на инициативата.


Огромният плюшен мечок, вече си има нов дом, обявиха при връчването на наградата от казанлъшката библиотеката. Още от утре той ще радва най- малките читатели в детския отдел на библиотеката.


Общо 9 фирми и граждани участваха в първия по рода си конкурс за снимка на коледна украса. Всички те получиха грамоти от Община Казанлък.


Сред участниците бяха: „Арсенал“ АД – за външна украса, ДК „Арсенал“ също за външна украса, „Кремона- България“, адвокатска кантора „ Керанова и съдружие“, Детска ясла „Детелини“ - №5 и гражадните Моника Нанева, Стела Алексиева, Стефка Алексиева, Калина Колева.
Жури определено от община Казанлък присъди първа награда за коледна украса на екипа на детска ясла „Детелини“. Те получаха нощувка за двама в балнеосанаториум в Хисар. Премирана бе и украсата с най- много харесвания във Фейсбук. Неин автор е Стефка Алексиева. Тя получи нощувка за двама в нов СПА комплекс в Павел баня .
Награди от журито за второ и трето място получиха адвокатска кантора „Керанова и съдружие“ и фабрика „Кремона – България“.