На 3 март от 11.00 часа в храм-паметник „Рождество Христово“ в град Шипка Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи благодарствен молебен. Преди това, в 09.00 часа, в Катедралния храм „Св. Николай“ в Стара Загора ще бъде отслужен „Молебен за България“.

В навечерието на 3 март - Националния празник на Република България, храм-паметник „Рождество Христово“ грейна с ново осветление. По този повод Старозагорският митрополит Киприан връчи на кмета Галина Стоянова благодарствен адрес. В него той благодари за подмяната на неработещото осветление с ново, в резултат на което се подчертава архитектурният план и великолепието на храм-паметник „Рождество Христово“, който тази година чества воята 120-а годишнина. „Това, което направихме заедно с моя екип се дължи на безграничната Ви грижовност във Вашата голяма епархия!“, отвърна Галина Стоянова и увери, че „красивият храм заслужава голяма грижа“.

Общо 40 осветителни тела са подменени от общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ с ново, енергоспестяващо LED осветление. Осветени са камбанарията, стълбичките към храма, хоровата зала, изцяло подменени са външното и дежурното осветление, включително е осветен и шадраванът в църковния двор.