Бившата възпитаничка на казанлъшката Хуманитарна гимназия „Свети св. Кирил и Методий“ в Казанлък и настоящ доктор по конституционно право Наталия Киселова ще съветва министъра на правосъдието Цецка Цачева в новото правителство на България.
Това научи zakazanlak.bg

Наталия Киселова за втори път става съветник по конституционните въпроси, след като бе такава в Кабинета на президента Росен Плевнелиев.
Наталия, която една от гордостите на казанлъшката гимназия и на Юридическия факултет на Софийския университет, съвсем наскоро издаде и първата си книга „Политическите права на българските граждани“.
Книгата се появи по книжарниците в първия ден на 44-то Народно събрание.
В нея докторът по конституционно право предлага система на основните политически права на гражданите, установени в Конституцията на Република България – право на политическо мнение, право на участие в допитвания до народа, избирателно право, право на мирни събрания и право на политическо сдружаване. Подлага се на анализ и критика действащото законодателство и се предлагат промени de lege ferenda за неговото усъвършенстване. Книгата е предназначена както за юристи, политолози и журналисти, така и за всеки гражданин, изкушен от политиката.През юни Наталия Киселова, която има и две специализации по право в Москва и Кембридж ще представи книгата си и пред своите съграждани в Казанлък.