Това вече не е новина, а повече от грозен навик: Несанкциониран.
За пореден път в района под ж.п гара Казанлък, около т.н Заводски блокчета до Надлеза контейнерите за отпадъци са празни, а край тях е пълно с боклуци.
Очевидно част от живеещите в този район са друга мая хора, имат си свои закони, защото общоприетите правила и норми не важат за тях. Контейнерите са просто вещи, които не им служат за нищо и просто могат да си изхвърлят цялата ненужна и стара покъщнина ей- така, барабар с детското кошче, дюшеците и всичко останало, си е просто в реда на нещата. Просто така искат.
Или считат, че срещу плащането на такса Смет, могат да изхвърлят където си искат, при това без санкция и някой е просто длъжен да им рине боклуците. И всички да им ги гледат.
И тъй като това не е прецедент, а стана редовна неделно-понеделнишка гледка, е повече от ясно, че без политиката на тоягата, това няма как да се промени.

Наложително е Общината да предприеме спешни мерки не само да почисти пак боклуците от района, но и най- сетне да намери виновниците или начин да прекрати цялата тази порочна практика, като приложи строгостта на общинските наредби и закона, за да спести подобни гледки в бъдеще.на всички ни. Длъжна е.Има и друг вариант, неотменящ глобите:

понеже подобни гледки принципно не са новина за градеца ни, то очевидно е време да се организира и специален ден или дни в месеца, в които имащите подобни домашни обемни боклуци да ги изхвърлят на указани места, които впоследствие да се почистват и рециклират.
По белия свят отдавна са открили купищата КПД-та на подобна мярка. И ако не друго, то поне имаме шанс да минимизираме ефекта от превръщането на улиците ни в огромно и грозно градско сметище, във витрина на овехтелия ни и непотребен битовизъм. Във всякакъв смисъл.

При това пред очите на всички!


Вярно, тази нощ може и да падне сняг и да покрие огромните боклуци тъдява. Но е доказано в българските ни условия,че нито снегът, нито чистенете са превенция.
Затова е време някой да бръкне в нечий джоб.За да спрат да се роят боклуците.
Иначе не се учим.

Време е !


PS. Само ден след като напрахиме тези снимки и броени часове след публикацията ни, днес мястото, любимо за несанкциониращо изхвърляне на отпадъци от живеещи под ж.п. гарата граждани, основно с помощта на общинските служби ПАК изглежда вече така:Похвално!

Но ДОКОГА все ТАКА?

И защо все ТЕ?