Нашите баби винаги са знаели безброй натурални и здравословни рецепти и трикове за красота. Те винаги имат всичко необходимо в хладилника, шкафа или мазето и умеят да забъркват почти вълшебни мехлеми и маски. Ето защо не е никак учудващо, че бабите си имат и любима диета или по-скоро хранителен режим, който се е предавал от уста на уста през годините.
Типично за бабите, той не включва пълно лишаване от някои храни и гладуване, а залага на чистите храни и редовното хапване, но на по-малки порции.
Тази диета има исторически корени. Бабината диета се практикува в продължение на не едно десетилетие от жените по света, тъй като резултатите ѝ са наистина страхотни. Oколо четири килограма може да напуснат безопасно тялото ви в рамките на една седмица.
Основното предимство на тази диета е, че е едноседмичен курс, а по ваше желание и нужда може да се повтори две седмици по-късно.
Тази диета като цяло е безопасна, но все пак винаги трябва да се съобразите със здравословното ви и емоционално състояние преди да пристъпвате към каквито и да е по-различни режими на хранене. Както е добре да се консултирате и със специалисти.
Дневният ви режим при спазване на бабината диета трябва да е следния:
– Не по-малко от 8 часа сън;
– Първата закуска трябва да бъде не по-късно от 30 минути след събуждане, за да затоплите стомаха и да премахнете възможните спазми от глад, които неминуемо ще се появят;
– През деня се пият кисел лимонов сок или чиста вода, ако пиете лимонов сок, не забравяйте след това незабавно да измиете устата си и зъбите със сода за хляб. Лимоновият сок разваля емайлът на зъбите.
– Избягвайте всевъзможните силни преживявания, стрес, скандали, разправии, любовни трепети и т.н. Също така не са желателни и активните физически усилия и упражнения.
Седем дни, използвайте следното меню за тази диета:
За закуска: чаша чай без захар с лимон или пресни ягоди и прясно сварено черно кафе;
Втора закуска: парче сирене с тегло 40 грама;
Обяд: месо, запържено без масло в тиган или на скара – 120 гр, твърдо сварено яйце, сирене – 20 гр., зелена салата;
Следобед: черно кафе с мляко или чаша чай с лимон и плодове;
Вечеря: зеленчукова салата, подправена с растително масло и 120 грама варено или задушено в собствен сос пилешко месо;
Отвара от мента се пие преди лягане за да се премахне стреса в ежедневието и за здравословен сън
VESTI