Десни искат оставката на лидера си

С искане за оставка на националния лидер на СДС Божидар Лукарски излезнаха след форума си, проведен в Стара Загора представители на областните ръководства на СДС в Стара Загора, Бургас, Хасково и Ямбол. Мотивът на сините, с който искат оставката на лидера си, че Лукарски е обезличил партията и не води дясна политика.

сн: Божидар Лукарски- Клуб Z

До момента срещи в такъв формата са проведени на 7 места в страната, като на 4 от тях е депозирано същото искане- за оставка на националния лидер.

Въпросът ще се реши на Национален съвет на СДС, който ще се проведе в София на 17 април. До момента не е ясна позицията, по отношение на оставката на областните структури на СДС в София, Варна и Плевен.

Според заместниците на Лукарски, присъствали на старозагорското събрание Румен Христов и Емил Кабаиванов, кмет на град Карлово, от две години Лукарски отлагал разговорите в партията по отношение на политиката на СДС. Тезата на Емил Караниколов е, че ако това не стане своевременно, то догодина на изборите загубата за десните в България ще е окончателна и тотална.

На проведения форум в Стара Загора са отправени критики към партията Движение „България на гражданите“ и лидерката й Меглена Кунева. Мотивът - водената от нея политика и подкрепата на президента Румен Радев.
Според десните от четирите области, „Радев не е техният проект“.

Сините от Стара Загора, Бургас, Ямбол и Хасково подкрепят исканията на партия ГЕРБ за скорошно влизане в Шенген и Еврозоната.
Областен лидер на СДС в Стара Загора от няколко месеца е Николай Александров, дългогодишен лидер на СДС Казанлък.