ЦИК обяви новите 11 за област Стара Загора


Преди час Централната избирателна комисия обяви пълният списък на новоизбраните 240 народни представители, които ще са съставът на новия 44 Парламент на Република България. Сред тях са и имената на новите 11 депутата от 27 МИР - Стара Загора.


В Народното събрание избирателите от област Стара Загора ще имат свои депутати от всички парламентарни групи, в състава на 44 Парламент. Това са представители на 5 политически сили: ПП ГЕРБ, БСП за България, Обединени патриоти, ДПС и ПП ВОЛЯ.


Щенията на над 320-те хиляди жители на област Стара Загора в новото Народно събрание ще представляват 8 мъже и 3 жени.

От ПП ГЕРБ това са:

1.Емил Христов 2.Борис Кърчев 3.Маноил Манев 4.Радостин Танев


От "БСП за България" 1.Драгомир Стойнев 2.Донка Симеонова 3.Георги Гьоков 4.Спас Панчев


От „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ 1.Маргарита Николова


От ДПС 1.Халил Летифов


и от ПП „Воля“ 1.Кръстина Таскова .
Независимо, че в област Стара Загора формацията на бизнесмена Веселин Марешки-ПП ВОЛЯ не успя да прескочи 4% бариера, при вторичното разпределение на мандатите от ЦИК, формацията получава един мандат, взет основно от остатъците на ПП ГЕРБ.
Очаква се новият български парламент да се събере за първото си заседание за полагане на клетва веднага след Великден- на 19 април- Светла сряда.От новоизбраните народни представители от Старозагорско - с най- голям парламентарен стаж са 3-ма депутати от БСП за България, за които това не е първи мандат- Драгомир Стойнев, Георги Гьоков и Спас Панчев.

От ГЕРБ ветеранът е Маноил Манев, който ще депутатства за втори път.
За втори път народен представител ще е и Халил Летифов от ДПС.
Останалите представители от ГЕРБ, Донка Симеонова от БСП, Маргарита Николова от Обединени патриоти

и Кристина Таскова от ПП ВОЛЯ са народни избраници за първи път.


Те получиха мандатите си с 56% от гласовете на избирателите в област Стара Загора, в предсрочните парламентарни избори на 26 март.