За поредна година Община Казанлък се присъединява към кампанията на БТВ Медиа Груп „Да изчистим България заедно“. От Община Казанлък призовават всички казанлъчани тази събота заедно на 15.09.2018г. от 09:00 часа да се включат в кампанията "Да изчистим България заедно", за да направят града още по-чист, по-уютен и по-зелен.

Местата, които са планирани за почистване са:

1. Парк „Тюлбе“ – чрез събиране на отпадъците /уборка/;

2. Северен парк ;

3. Колодрума и пространството около него

5. Пътят за язовир „Копринка“ – чрез техника;

6. Района западно от казармата – чрез техника;

7. Северно от стадиона, покрай Старата река и до тенискортове „Шампион“;

8. 8-ми март – „Дервишевата градинка“,

10. Градинката до ресторант „Опела“

11. Градинката до Илинден

12. Входните артерии на града

13. Велоалеята към Бузовград

Гражданите, които желаят да почистят околоблоковите пространства в района, в който живеят, както и всички желаещи могат да се включат в почистването на посочените места. Община Казанлък ще осигури достатъчно количество безплатни чували и ръкавици, които ще се раздават на 18 пункта в града, в близост до почистваните обекти. Списък и карта на пунктовете можете да разгледате приложени тук.

Организация на почистването :

1. Събраните отпадъци да се поставят до най-близко разположените контейнери за смет.2. Пунктове за събиране на едрогабаритни и текстилни отпадъци, както и електротехника, излязла от употреба ще бъдат разположени на следните пет места:

- Зад Универсалния магазин – на паркинга;

- Пазар „Изток“ – срещу бл. № 8;

- ул. „Генерал Радецки“ – до магазин „Кристи“;

- Паркинг - магазин „Билла“;

- ул. “Гладстон“ и ул. „Възраждане“.

Под егидата на община Казанлък е сформиран екип от 25 доброволци, представители на общинска администрация, общински екопатрули, както и местни фирми, които ще се включат в почистването с техника и работна ръка. В кампанията тази година са ангажирани фирмите „Кибо - 2“ ЕООД, ЕТ „Простор“, „Бригада“ ЕООД, ЕТ „Севдю - 2000“, „Енергия“ ЕООД и „Елит – ВК - 2000“ ООД.Пресцентър на община Казанлък