По житейското летоброене у нас тази година пълнолетие навършват и прическите, които стилист Станимир Нанчев-Стенли прави на цариците на Казанлък. Точно 18 години Стенли е човекът, на чиито сръчност, невероятен усет и професионализъм се доверяват най-красивите момичета от Казанлък, тръгнали да превземат Короната на Царица Роза.


Десетки са абитуриентките, които се оставят в ръцете на Станимир Нанчев и неговия всеотдаен екип, за да блестят на своя бал, но особено отговорна е работата по визията на претендентките за царската титла. Състезанието между момичетата става все по-оспорвано, така че за всяка една от тях трябва да се подбере най-подходящата прическа спрямо формата на лицето, фигурата, самата коса и модните тенденции към момента. Освен това, самите прически не трябва да се различават много една от друга, задължително да са максимално естествени и да им подхождат. Освен прическите, Стенли и неговият екип правят и макиажа на всяко момиче. Гримът също е съобразен с индивидуалните особености на всяка кандидатка – тен на лицето, цвят и форма на очите, тоалет. И не трябва да е тежък, защото това не върви на момичета на 18-19 години.

„Голямо тичане пада – усмихва се казанлъшкият стилист, който не само с радост и въодушевление приема отговорната задача да прави визията на момичетата в конкурса „Царица Роза“, но е инициатор на благотворителната кампания за подпомагане на абитуриенти в неравностойно положение. – Работата с кандидатките за царици е съпроводена с неописуема еуфория от тяхна страна, с много емоции, с огромно напрежение, но и с истинско удоволствие“.

По думите му, единици са тези, които проявяват капризи, повечето изцяло се доверяват на него и на целия му екип, вслушват се в съветите и предложенията им. Тази година ще бъде с екип от 9 души, като на 18 май – Деня, в който се провежда конкурсът „Царица Роза“, всички те ще работят непрекъснато по визията на момичетата от 8.00 до 13.00 часа. С това не свършват ангажиментите на Стенли и неговите хора, защото вечерта, преди кандидатките да излязат на сцената, отново ще бъдат освежени прическите и гримът на всяка една от тях. Пак същата вечер, преди заключителния трети тур с официалните тоалети, идва и най-тежката задача – за по-малко от 10 минути всички момичета трябва да имат официални прически, съобразени с облеклата им, както и да бъде отново освежен гримът. А тази година претендентките за короната са 26. „Но бягането и емоцията си заслужават – вълнението е толкова приятно и зареждащо, че забравяш цялото напрежение“, споделя Стенли. Освен това, част от журито, което в чест на 50-ия юбилей на конкурса „Царица Роза“ ще бъде съставено от предишни царици, също се е доверило на Станимир Нанчев и „Стенли стил“.А модните тенденции за 2018 година, които ще следва казанлъшкият стилист, са нисък кок и холивудски къдрици за косите, а при грима се налагат опушените тонове и пастелните цветове. Актуални са още тюркоазеното, лилавото, пепел от рози.