Общинските съвети на БСП ще номинират млади и активни хора за петия випуск на Политическата академия на Националния институт „Димитър Благоев“, който ще стартира през м. март, информира Областният съвет на БСП в Стара Загора след проведено съвещание на областния председател на социалистите Румяна Динева с общинските лидери.

Младите трябва да са завършили висше образование и да са с ярка гражданска позиция, уточняват още от областната структура на партията. В продължение на 7 модула випускниците се обучават на успешна политика на местно и национално равнище, на организиране и провеждане на изборни кампании, публични комуникации и други активности. „Целта е да се стимулира изграждането на нова политическа култура на младото поколение и да се подготвят за отстояване интересите на гражданите”, каза Динева. Сред младите членове на Областния съвет, завършили политическо образование, са Пламен Караджов от Казанлък, който е председател на групата общински съветници от „БСП-Лява България” в местния парламент, както и Диана Михалева и Златина Иванова.

Социалистите обсъдиха още и инициативи на народните представители, които да се проведат, съвместно с Националния съвет и общинските организации. Първите прояви ще са в Братя Даскалови и Мъглиж.