Бронз за Калина, достойно място за шахматистите на Казанлък

Малките шахматни таланти на Казанлък отново се представиха достойно в силния турнир, проведен през изминалия уикенд в Нова Загора. Възпитаниците на Петранка Драганова от Шахматен клуб „Казанлък 21” завоюваха един бронзов медал – на 7-годишната Калина Шипкова при 8-годишните момичета, едно четвърто място – на 14-годишния Радослав Бъцков, 5-о място за 10-годишния Симеон Дичев, Емил Христов на 10 години се класира на 7 място, 8-годишния Георги Щерев зае 8 място, Константин Смилов на 10 години стана 12-и, а връстникът му Цветомир Смилов – 14-и.

Турнирът за Купа Нова Загора, спонсориран изцяло от Община Нова Загора, събра шахматисти от цялата страна. ШК,,Казанлък21" се представи със 7 състезатели в групите до 8, 10 и 14 години.

„Целите ни бяха обиграване и трупане на опит, но и този път Калина Шипкова се представи на високо ниво, и заслужено спечели медал. Тя е един отличен пример за постоянство и упоритост в преследване на цели за високо класиране винаги и на всяко състезание”, коментира треньорът и ръководител на ШК „Казанлък 21” Петранка Драганова.

Тази седмица, на 13 октомври, по случай Деня на българската община, в Казанлък ще се проведе Детски шахматен турнир. Организатори да Община Казанлък и ШК "Казанлък 21". Турнирът ще се проведе в залата на клуба на ул. „Д-р Стамболски” 12 с начало 9.30. Право на участие имат всички деца до 14 години, които живеят и учат на територията на община Казанлък. Срокът за записване е до 12 октомври 2018 година на тел. 0887571858.