Брой 272 – защо трябва да се гордеем, че сме българи

Новият 272 брой на в. „Трибуна Арсенал“ отново ще зарадва своите хиляди читатели и почитатели. В него разказваме защо трябва да сме горди и да имаме самочувствие на достойна нация. Излезе от печат книгата „1001 причини да се гордеем, че сме българи“, която започва с представянето на „Арсенал“ – Казанлък, като най-старото предприятие в България, основано преди да се сформира първото българско правителство и първото Народно събрание в Следосвобожденска България. Вече 144 години „Арсенал“ стои стабилно на картата на българската индустрия и е най-голямото предприятие в сфера „Машиностроене“.

Гордост, че сме българи, носи и фактът, че 76 рекорда на наши сънародници са вписани в книгата „Световните рекорди на Гинес“. Изумителни постижения, които заслужават нашето уважение. За тях четете на страница 8.

За поредното дарение на коалиция „Алтернативата на гражданите“, за родолюбивия дух, изпълващ казанлъшкото село Розово, за добрите решения в общината, за перспективите в инфраструктурата – за всичко това ще намерите информация в Брой 272. И още – за делниците на трудовите хора в Ковашко-пресовия цех на "Арсенал", за предстоящия Трифон Зарезан, за наследството, което ни оставиха големите казанлъшки художници.

Новини, интервюта, анализи, репортажи, очерци, предложения за работа и за почивка – всичко това ще намерите в новия брой на в. „Трибуна Арсенал“. Първо във виртуалното пространство, а утре – и в неговото хартиено издание.

Приятно четене: https://www.zakazanlak.bg/archive/272.pdf