Брой 240 на „Трибуна Арсенал“ с новите 51 от Алеята на славата

Отново е краят на септември и отново „Арсенал“ АД отбелязва своята достолепна годишнина.142 години от полагане основите на българската отбранителна промишленост, чийто флагман е „Арсенал“, и 96 години от установяването на Военната фабрика в Казанлък. Дело, което променя изцяло облика на града и целия регион.

Брой 240 на вестник „Трибуна Арсенал“ представя новите 51 отличници от Алеята на трудовата слава. Традиционното награждаване на първенците в труда, излъчени от всеки един от заводите и структурите на „Арсенал“, е тази вечер, 24 септември. Официалната церемония се провежда за 16-а поредна година и на нея генералният директор на дружеството инж. Николай Ибушев ще връчи грамоти и подаръци на арсеналци, заслужили с труда, със знанията и професионализма си високото признание за 2020 година.

„Арсенал“ АД се представя впечатляващо на Международното изложение за отбранителна техника „Хемус ‘2020“, което тази година ще се проведе от 30 септември до 3 октомври в Международния панаир Пловдив.

Дългогодишният директор на Базата за развитие и на Института по металорежещи машини инж. Неделчо Братоев споделя интересни спомени, които връщат лентата в средата на миналия век.

За Централния технически архив – едно от важните звена във фирмата, съхраняващо документация още от далечната 1933 година, разказваме в новия брой на „Трибуна Арсенал“.

Иновации, съвременни технологии, автоматизация на инженерния труд – тази тема също е разработена във вестника със съдействието на водещи специалисти от завода.

За дейността на еколозите в „Арсенал“ говори д-р Петя Папазова, ръководител на отдел „Опазване на околната среда“ в предприятието.

През 2020 година се навършват 20 години Световен български фестивал в японския град Мунаката. Заслуга за това има главният художествен ръководител на Фолклорен ансамбъл „Арсенал“ Христо Стоянов, който заедно с танцьорите от състава омагьосва публиката в далечната страна. Този фестивал обаче не би могъл да се осъществи без подкрепата на японския бизнесмен Шиничи Мунемаса, собственик на фирма „Саникс“, и неговият наследник днес Хироши Мунемаса, и инж. Николай Ибушев, генерален директор на „Арсенал“ АД.

И една невероятна българска следа в световната наука, в която също присъства „Арсенал“. Иван Ночев - българският авиоинженер, един от най-големите конструктори на ХХ век, направил възможно кацането на Луната. С необикновената и сравнително малко позната история на този гениален българин, конструктор от световна величина, запознава своите читатели поредното издание на вестник „Трибуна Арсенал“.

Новия брой на вестника можете да прочетете в електронен вид на линка: https://www.zakazanlak.bg/archive/%D0%91%D1%80%D0%BE%D0%B9%20240.pdf