Меморандум за сътрудничество между българска и виетнамска компании в сферата на медицината и фармацията е подписан в рамките на българо–виетнамски бизнес форум. Той беше открит от министъра на икономиката Даниела Везиева в присъствието на вицепрезидента на Виетнам Во Тхи Ан Суан, която е на посещение в България. Събитието беше организирано от БТТП и посолството на СР Виетнам в София, като събра представители на деловите страни от двете държави.

„Днешният бизнес форум демонстрира нашата обща воля и желание за динамичен диалог и още по-интензивно развитие на търговско-икономическите отношения. Надявам се бизнес срещите да послужат за стартиране на конкретни партньорства и съвместни проекти в различни сектори на икономиката от двустранен интерес“, заяи Везиева. По думите й двете страни имат потенциал за партньорство във високите технологии и IT сектора.

По време на форума стана ясно, че само за първите 9 месеца на настоящата година стокообменът между двете страни е над 125 млн. щ.д., което е ръст с повече от 50% спрямо същия период на 2020.

Везиева подчерта, че тези данни все още не съответстват на потенциала на двете страни и изрази надежда България и Виетнам да задълбочат своите търговски взаимоотношения.

Източник: Economy.bg