Авторът на хита „Ало, ало, слънчице“ дарява свои песни

В навечерието на Рождество Христово авторът на музиката на популярните детски песнички „Ало, ало, слънчице“ и „Роклята на мама“ предоставя безплатно на детски градини и училища в България своите снежни, зимни и коледни песни от албума "Приказка сребърнобяла". Песните в албума са в изпълнение на Детско шлагерно студио ДА, Орлин Павлов, Деси Добрева, Атанас Пенев от Б.Т.Р., Милица Божинова и Николай Манолов, дует "Мания" и формация ДА. "Приказка сребърнобяла" включва и инструментален съпровод на всички песни.

Желаещите детски и учебни заведения могат да получат албума, който ще бъде изпратен на предоставена електронна поща с линк за изтегляне. За контакт е посочен e-mail адрес: studioda@mail.bg.

Доно Цветков е популярен сред младежката публика като поп изпълнител и автор на песни, но и като автор на собствено музикално предаване в Радио Варна. Той е създател на международния поп и рок фестивал „Откритие” и е сред учредителите и член на Изпълнителния борд на Световната асоциация на фестивалите и артистите WAFA (World Association Of Festival&Arts). Композициите "Ало, ало, слънчице" и "Роклята на мама" на Доно Цветков се превърнаха в хит и имат милиони гледания в YouTube.

На снимката - БНР: Доно Цветков и деца от формация ДА представят "Приказка сребърнобяла" в "Студио 5" на НДК, личен архив