„Арсенал” АД бе отличен за целенасочена корпоративна политика за подкрепа и грижа за децата на работещите в предприятието на церемония по връчване на годишните награди на сдружение „Бъдеще за децата”. Отличията се връчват на организации и личности за тяхното специално отношение към децата на Казанлък, както и за конкретни инициативи и кампании.


Най-голямото машиностроително предприятие в България има последователна социална политика по отношение на най-малките граждани на Казанлък. Близо 100 са децата в целодневната детска градина „Буратино”, която вече работи 84 години. Осигуряването на добри условия за отглеждане на децата на работниците и служителите е една от важните задачи на ръководството на „Арсенал”.


Показателно за голямата грижа към подрастващото поколение е и развиването на детско-юношеската футболна школа към дружеството. Над 100 деца от цялата община тренират във ФК “Арсенал 2000“, начело с двама треньори. Школата участва в официалното областно първенство с три отбора. Базата е изцяло обновена и са осигурени всички необходими условия за развиване на спорта. Фирменият стадион е реновиран, изградено е помощно игрище, има фитнес, който спомага за физическата подготовка на състезателите. Отборът е финансово обезпечен, благодарение подкрепата на ръководството на „Арсенал“ АД.

Фирмата от дълги години поддържа и фолклорен състав "Арсенал", в който танцуват десетки деца и ученици от Казанлък и населените места в общината.

За трета поредна година сдружение „Бъдеще за децата” и фондация „Сийдър” връчват годишните си награди в три категории – „Обществена личност”, „Бизнес с кауза” и „Приятел на детето”. Получени бяха 21 номинации за хора и организации, които са осъществили през изминалата година конкретни кампании и инициативи в подкрепа на децата на Казанлък.


За обществена личност бе отличена Петя Минекова, директор на Художествената гимназия в Казанлък за реализацията на редица проекти, насочени към развитието на подрастващите в града на розите. Отличието в категорията „Бизнес с кауза” получи „М+С Хидравлик” в лицето на неговия прокурист Владимир Спасов за подкрепата, която дружеството е оказало при обзавеждане на сензорна стая и зала за рехабилитация за децата с увреждания. В категорията „Приятел на детето” отличието получи Боряна Коскина.


Сред номинираните бяха д-р Валентина Рашева, Валентина Димова, 9”А” клас на Художествената гимназия, Белослав Белчев, Ренина Лекова, Гергана Начева, Донка Рамболовва, приемни родители.


Три специални награди бяха раздадени на ФА „Гъдулица” за благотворителен концерт в подкрепа на момче в неравностойно положение, което иска да учи фолклор в Широка Лъка. То ще получи народна носия със събраните средства. Награден за своята благотворителна дейност е Иннър Уийл клуб, а за активната си работа с деца отличие получи ЦДГ „Мечо Пух” с директор Аксения Тилева.