Ансамбъл "Чинари" и балет "Дивинитас" за откриването на тракийските дни

С грандиозно шоу на ансамбъл „Чинари“ ще бъде даден стартът на тазгодишното юбилейно издание на Празниците в Долината на траките.

Траките“ - това е спектакълът, който танцьорите на ансамбъла са подготвили специално за зрителите на Десетите празници в Долината на тракийските царе. Това е най-новото заглавие в репертоара на ансамбъла, създадено през есента на миналата година. Освен танцьорите от „Чинари“, в новия спектакъл участват и трупите "Етнотикс", "Чинари Дръмс" и "Булгара". Хореограф, режисьор и продуцент на спектакъла е Асен Павлов.


Спектаклите на "Чинари" са уникални, както по отношение на съвременната постановка при представяне на традиционния български фолклор, така и по отношение на невероятно успешното съчетание на талант, красота, младост и професионализъм. Ансамбълът е създаден през 1993 година от професионални изпълнители на български народни танци, музика и песни.
Формацията е носител на "Златен приз" в категория "Посланик на туризма" на конкурса за Лидери в туризма.
Освен с танцовите композиции на „Чинари“, зрителите на площад „Севтополис“ този петък, ще имат възможност да се насладят на още една танцова магия - уникалното огнено шоу на балет „Дивинитас“.
Началото на уникалните спектакли от музика, багри, светлини и феерия е от 20 часа, петък, 28 август.
Десето издание предвижда интересни прояви, сред които ежегодната национална конференция на траколозите в България, премиери на две книги и атрактивен фест „Боди арт“. За първи път в рамките на тракийските дни ще се проведе и джаз фестивал, с участието на емблемите на българския джаз, утвърдени имена и нови формации.
Сред събитията от афиша на празниците е фотопленерът на тема: “Образът- развитие от древността до наши дни“.