Ако обичате, знаците!

За липсата на важни пътни знаци аралмират в последните дни кандидат-шофьори, наскоро получили свидетелство за управление на МПС и автоинструктори. Те са категорични, че в Казанлък и в населените места наоколо масово на възлови места, там, където това е необходимо, липсва пътен знак за предимство- БЗ.

Това е важен път знак от Група Б,/ групата на пътните знаци, указващи предимство/.

Той е изключително важен за водачите, тъй като не създава предпоставки за объркване, влизане в опасни ситуации и ясно указва кой в дадения момент е с предимство.

Липсата на този знак на свой ред създава опасни предпоставки за ПТП, изнервя шофьорите, създава напрежение и хаос в движението, а и често, при малки или по- големи инциденти се стига до разпри и препирни на пътя.

Кой следва да е виновен, при сериозен инцидент, станал на място, където е трябвало да има такъв знак и и защо поради липсва, е въпросът на ежедневно потърпевшите.

Заради фундаменталността на този знак и неговото спешно поставяне на възлови кръстовища в Казанлък и населените места ядосан след пореден инцидент на пътя, заради липсата на този знак автоинструктор, направил лично преброяване за броя нужни знаци, в зависимост от организацията на движението в Казанлък. По думите му, нужни били само за града 137 такива знака.

Оказва се, че на много места тези знаци са били премахнати преди ремонти по улиците и след края им не са поставени. На други места са или откраднати, или .. никога не са били поставяни.

Докато компетентните органи, начело с КАТ предприемат нужното и премахнат животозастрашавия проблем и пропуск, на водачите на МПС-та по казанлъшките улици не им остава нищо друго да държат очите и ушите си нащрек във всеки миг и да се надяват на късмет на всяко едно кръстовище, на което липсва задължителният знак от група Б.