„Останете в България, нека заедно направим по-добро нашето здравеопазване“. Това призова деканът на Медицинския факултет в Стара Загора проф.д-р Мая Гълъбова на тържествена промоция днес на лекарите от Випуск 2019. Гости бяха ректорът доц.д-р Добри Ярков, директори на болници, представители на БЛС.
Зам .-деканът по учебната част доц.д-р Юлиан Ананиев разказа притча за смисъла и цената на живота и подчерта, че тя е един урок за младите му колеги.
Общо 71 лекари произнесоха по традиция с декана Хипократовата клетва.


След успешно завършен 6-годишен курс на обучение лекарите от България, Северна Македония, Турция и Албания придобиват образователно -квалификационна степен „Магистър“ и професионална квалификация „лекар“. Средният успех на випуска е 4,63.
От името на четиримата отличници на випуск 2019, д-р Ангел Дончев, призова: „Нека бъдем по-добри хора и по-добри лекари !“.

Две болници обявиха свободни места за лекари, а деканът на факултета проф. д-р Мая Гълъбова призова да участват и в докторантските конкурси и да подготвят дисертации.

През следващата година в Медицинския факултет в Стара Загора ще се дипломира и първият випуск от 28-те чуждестранни студенти по специалност „Медицина“.


Румяна Лечева, БТА