7 партии със свои кандидати за кмет на община Казанлък


Респектиращ брой политически партии, политически коалиции и Инициативни комитети са се регистрирали до крайния законов срок в ОИК Казанлък, за участие в изборите за местни органи на властта през октомври.
От сайта на Общинската избирателна комисия в Казанлък става ясно, че участие във вота на 27 октомври са заявили 14 политически партии, 3 политически коалиции, 1 местна коалиция и 7 Инициативни комитета.


Оспорвана битка се очертава и за кметските места в някои села на община Казанлък, където има регистрирани по няколко Инициативни комитета, издигащи кандидати за кметове на населеното място.
3 са само Инициативните комитети, издигащи свои фаворити за кмет на село Енина, отделно са политическите кандидатури за кмет на селото. За Енина се очертава най- оспорваната кметска битка сред населените места.
Инициативни комитети издигат свои кандидати за кметове в Ръжена, където също се очертава оспорвана битка, в Овощник и Бузовград.

Почти половината -6, от общо 14-те политически партии, регистрирани за участие в местния вот, ще участват в изборите със свои листи за общински съветници, общински кмет и кметове за населените места.


С кандидати за кмет на община Казанлък ще са СДС, ВМРО, ГЕРБ, Партия Воля, ДПС и „Възраждане“, става ясно от регистрациите в ОИК-Казанлък.


За местния вот е регистрирана само една местна коалиция, това е коалицията Алтернативата на гражданите.
Тя ще участва със своя листа с кандидати за общински съветници. Местната коалиция е на практика новото име на досегашната група Експерти за Казанлък.

Трите регистрирани политически коалиции ще участва на местните избори с листи за съветници, за кмет на общината и кметове на населени места.
С кандидат за кмет на община Казанлък е една от тях- ПК „БСП за България“ .
Другите две политически коалиции, които обаче не издигат кандидат за кмет на община Казанлък са „Движение Заедно за промяна“ и Демократична България –обединени демократични сили“.


На 24 септември ще станат ясни имената и на конкректните участници в листите за съветници и кандидат-кметовете.
Ден по-късно и номерата на бюлетините, с които ще се явяват на изборите.