16-годишният Кристиян Христов с национално отличие

16-годишният Кристиян Христов от Автомобилен спортен клуб „Ефко Рейсинг Казанлък“ бе отличен с приза „Най-млад автомобилен състезател на България“ за 2018-а. Той получи отличието на церемония по връчване на годишните награди на Българската федерация по автомобилен спорт, която се състоя на 1 декември в „Интер Експо център“ - София.


Вторият приз за града на розите бе за Община Казанлък за нейния принос към развитието на автомобилния спорт през 2018 година. От името на Общината плакета получи общинският съветник Стефан Драганов, член на Комисията по образование, младежки дейности, спорт и туризъм към Общински съвет – Казанлък, информира общинският пресцентър.

Наградите връчи председателят на Управителния съвет на Българската федерация по автомобилен спорт Владо Илиев.


Кристиян Христов е име, за което в професионалните среди се говори с уважение. Младата казанлъшка надежда на автомобилния спорт е 21-ви в света на картинг състезания, съобщи председателят на клуба Стефан Драганов. Носител е на купата на Румъния по картинг, шампион е на България по картинг, участвал е и е печелил престижни състезания по картинг в Англия, Белгия, Франция и Италия. Негов личен треньор в казанлъшкия клуб е пилотът Стефан Георгиев, многократен шампион на България.

Кристиян Христов учи в Търговската гимназия в Стара Загора, но е здраво свързан с Казанлък, не само чрез тренировките си в клуба. Тази година той стана лице на кампанията за безопасност на движението по пътищата, организирана от Община Казанлък и ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт.

Качествата, които 16-годишният състезател притежава, като дисциплинираност, отговорност, изрядност и перфекционизъм във всяко едно отношение, прибавени към неговия безспорен талант и спортния му хъс обещават завидно бъдеще на младия пилот.