15 свободни места за висшисти, 110 – за средно и основно образование

15 са свободните позиции за висшисти, 110 са за специалисти със средно образование и работници с основно. Това сочи в края на месец октомври информацията за свободните работни места от Бюрото по труда в Казанлък. Местата за висшисти са за хора със специалностите биология и микробиология, специалист – обслужване продажби, медицинска сестра или акушерка. За позицията кредитен консултант се търсят петима души, но тук може да кандидатстват не само хора с висше образование, но и със средно. Същото условие важи и за още две позиции – оперативен счетоводител-касиер и оперативен счетоводител.

За позициите със средно образование се търсят работници на бензиностанция, пощенски раздавач, продавачи в магазини, шофьори, монтажници. Най-голям брой – 10, са свободните работни места за машинен оператор на металообработващи машини.

Работници с основно образование се търсят за сглобяване на детайли, също шофьори, машинни оператори, работници в консервна фабрика.

Все още има незаети учителски места. На трудовата борса са обявени пет места за учители – за учител по математика, по биология, двама за начален етап и един педагог. И за петте учителски позиции се изисква висше образование.