200 лева повече за общинарите искат от Левицата в Казанлък  Увеличение на заплатите в Казанлък предлагат от Левицата, като мотивът е, че в Администрацията не се задържат експерти с висока квалификация
Увеличение на работните заплати за общинските служители в Казанлък – това предлага ръководителят на Групата съветници от „БСП лява България” Пламен Караджов, съобразени с кметската.
Това се казва в официално съобщение на Пресцентъра на Областния съветна Левицата в Стара Загора .
Караджов е общински съветник в групата на БСП Казанлък и зам. председател на Областния съвет на партията.

От там припомнят, че в края на м. май т.г. заплатата на кмета на Казанлък бе увеличена с 61% и стана 2 600 лв.

От Левицата изразяват надежда искането им да бъде подкрепено и от останалите им колеги в Общинския съвет на Казанлък.

„Справедливо би било и от гледна точка на средната месечна заплата за града, която е доста по-висока от средната за Общинската администрация.”, посочва общинският съветник от Левицата във внесеното предложение до местния парламент. Според доклада средната брутна работна заплата в Общинска администрация трябва да се увеличи с 200 лв., считано от 01.10.2017 год., както и заплатите на кметовете на кметства.
През последните 5 години минималната работна заплата в страната е увеличавана 6 пъти, като последното увеличение е през 2016 г. От началото на тази година е определен размер на минималната месечна работна заплата за страната - 460 лв.

„Възнагражденията на кметовете на кметства също не са увеличени, а техните ангажименти са денонощни, почти 24 часа трябва да са на разположение на жителите на населените места в общината.”,е друг мотив на общинския съветник от Левицата.