Казанлъшките жени за равнопоставеност в обществото На 11 март Омбудсманът на Община Казанлък Гинка Щерева ще бъде домакин на кръгла маса на тема „Казанлъчанката – вчера, днес и утре“. Събитието е част от инициативата на Сдружение „Жените на Казанлък“, които се провеждат с подкрепата на Българския фонд на жените и целят постигането на равнопоставеност в обществото, недискриминирането и отстояването на женските права.
Проектът е свързан с Международния ден на жената – 8 март, в който се отбелязват постиженията на жените в политическия, икономическия, социалния и културен живот по целия свят.
На 8 март на LED екран в центъра на Казанлък се излъчваха посланията на „Жените на Казанлък“ под надслов „Смели жени казват: НЕ на социалните неравенства!“
Съвместно с Общинската библиотека „Искра“ се организира Работилница „Усмивки за мама“, в която децата изработиха картички и рисунки за своите майки.
Продължава разпространението на бюлетина „Жените на Казанлък“ с увеличен тираж, в който членовете на Сдружението заявяват категорично своите позиции за реализирането си наравно с мъжете във всички сектори на обществения живот.
До края на месец март предстоят и други събития, които се провеждат със съдействието и под егидата на БФЖ.