Дами канят в Казанлък в помощ на ин витро

Дамите от Инър Уил Клуб – Казанлък прегръщат каузата за подкрепа на семейства без деца, решили да пробват процедурата ин витро, съобщават от местната организация на INTERNATIONAL INNER WHEEL. Клубът, който тази година бележи 15 години от учредяването си, събира на 11-и март сърцати казанлъчани за благотворителна вечер под мотото:“Дари живот, помогни да затупти детско сърце!“.

Инициативата е по идея на тазгодишния президент на организацията тук, акушер-гинеколога д-р Мария Георгиева. Чрез кампанията си, която приключва с мартенската благотворителна вечер, дамите от клуба подкрепят каузата на Община Казанлък, която за поредна година отдели в местния бюджет средства за фонд за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми. Местният Инър Уил Клуб вече набира средства с продажба на благотворителни талони, купувани от щедри казанлъчани в полза на идеята да се помогне на семейства, чийто единствен шанс да станат родители, е процедурата ин витро.

Известно е, че кандидатите за финансиране от общинския фонд, никак не са малко. Именно поради това, дамите от този вътрешен кръг на Ротари, са решили да съберат допълнително средства за каузата, в името на това, да бъдат подпомогнати повече семейства и с по-големи суми. Вечерта на 11-и март, е нарочно избрана в дните около Международния ден на жената, 8-и март, с убеждението, че най-свидната житейска мисия, е тази, да бъдеш майка.

Училища, школи и организации, които вече са получавали подкрепа от казанлъшкия дамски клуб, ще дарят за каузата свои изпълнения по време на благотворителната вечер. Щанд с арт-сувенири ръчна изработка и благотворителна томбола, готвят дамите за 11-и март.
Събитието, посветено на 15-я рожден ден на клуба се случва като отделна от Ротари дарителска вечер в Казанлък за пръв път. Желанието на дамите е, то да стане традиция в пролетната програма на клуба. През тази година националната организация, от която част е и местния клуб, се ръководи от казанлъчанката Снежина Манчорова. На благотворителната вечер се очаква да дойде и кметът Галина Стоянова. Вратите на инициативата са отворени за всички казанлъчани с щедри сърца и обич към децата.