Топъл обяд у дома ще раздават в община Казанлък

Топъл обяд вкъщи ще получават нуждаещи се хора в община Казанлък в продължение на 33 дни, като се очаква кампанията да започне от 1 май. Това става възможно, след като бе одобрено проектното предложение на Община Казанлък по целевата програма на социалното министерство „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020“.

Ще бъдат включени максимално 200 души, като това са хора с доходи под линията на бедността за времето, през което са поставени под карантина, самотно живеещи хора с ниски или без доходи, включително такива над 65 години, хора с трайни увреждания или поради възрастта си не могат да се самообслужват и в условията на извънредно положение не са в състояние да си осигурят прехраната

Приготвената топла храна за обяд включва супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично – десерт. Тя ще се доставя ежедневно до дома на хората, включени в проекта от понеделник до петък. Потребителите на услугата ще могат да разчитат и на допълнителна подкрепа, под формата на пазаруване на хранителни продукти, лекарства и продукти от първа необходимост, закупени с техни лични средства или със средства, различни от тези по програмата.
Дейностите ще се изпълняват от „Домашен социален патронаж“ в Казанлък.

Общият размер на финансирането на Община Казанлък по настоящия проект е 19 140 лв. Социалната услуга ще продължи не по-късно от 19.06.2020 година.

Повече информация – на официалния сайт на Община Казанлък: www.kazanlak.bg.