Шипкалии празнуват на Богородица
На големия християнски празник- Успение Богородично празнуват жителите на храм Шипка и почитат храмовия си празник.
За поводът кметството в града организиратържества, които включват празнична литургия, обреден курбан и веселие за жителите и гостите на подбалканския град.
По идея на Дамски клуб-Шипка, с помощта на местни младежи и съдействието на Младежки общински съвет, утре по обед- 15 август от 12.30 часа ще бъде открита спортна площадка за фитнес в Шипка. Инициативата се реализира с финансовата подкрепа на Община Казанлък и с доброволния труд на младите хора от МОС и доброволци от Шипка. Площадката е изградена в центъра на населеното място, изградена е и малка зона за отдих.
Само преди броени дни се проведе съвместна среща, организирана от кмета на община Казанлък Галина Стоянова по искане на жители на Шипка с „ВиК“ ЕООД и с Инициативния комитет от Шипка по въпросите за водоподаването в града. На срещата са набелязани краткосрочни и дългосрочни мерки, в полза на жителите на населеното място.
Заложените обекти за изпълнение в Шипка, съгласно Инвестиционната програма на Община Казанлък са съобразени с приоритетите на града и неговите жители. Ремонтът и асфалтирането на улици, цялостното подобряване на инфраструктурата са едни от съществените въпроси, които са на дневен ред.