Проектът на Община Казанлък за преустройство и реконструкция на сградата на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Розово в Детска академия за развитие на таланти бе одобрен по проект „Красива България”, в мярката „Подобряване на социалната инфраструктура”.

Предстои подписване на споразумението между Министерството на труда и социалната политика и кмета на община Казанлък Галина Стоянова, съобщават от Пресцентъар на Общината.

Първият етап на проекта включва въвеждане на мерки за енергийна ефективност на учебния корпус - съществуващата сграда на училището. Общината в казанлък е кандидатствала с максимална обща стойност от 228 723,40 лв. с ДДС, като от местния си бюджет ще задели други 160 129,25 лв. с ДДС.


За втория етап на проекта за Детска академия за развитие на таланти, който предвижда изграждане на спален корпус, амфитеатър, тенис корт и мини футболно игрище, ще се търси финансиране в бъдеще.


Сградата на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Розово първоначално е била разположена на един етаж. В последствие е пристроен втори и допълнителна част към сградата. През последните три години, поради намалелия брой ученици училището не функционира.