Нашата битка за Казанлък е всеки ден и в днешно време тя е да сме разпознаваеми. Културно-историческото ни наследство дава най- голям потенциал в тази посока на туризма и затова искам да благодаря на министъра на туризма Николина Ангелкова, че ни подкрепя в тази посока.


Това заяви по време на представянето на книгата на Красимир Узунов "Каймакъ- Чаланъ" в Казанлък кметът на община Казанлък Галина Стоянова. Преставянето на книгата е част от проявите, посветени на 138 годишнина от Освобожденитео на Казанлък от турско робство.

Гост на честването е и министъра на туризма Николина Ангелкова.

Преди това пред журналисти министър Ангелкова заяви, че Министерството на туризма е готово да инициира разговори за законодателни промени по отношение на различни обекти на територията на общините, които в момента имат различни собственици и значение, ако след анализ на Регистъра на туристическите атракции се установи, че в тях има и такива, които могат да се изведат като туристически ресурс за съответните общини.Тя допълни, че над 3 300 са вече обектите, включени в Регистъра на туристическите атракции, като продължават да постъпват и нови за включване в него. След анализ Министерството на туризма ще промотира пред бизнеса онези атракции, в които има сериозен потенциал за ивестици и интерес от страна на туристите, добави тя.
Бизнесът трябва да знае кои са интересните обекти в общините в това отношение, допълни министър Ангелкова.

Тя каза също, че ще продължи да подкрепя всячески казанлък по отношение на развитие и промотиране на културно-историческото наследство на района.


На въпрос за отношенията между Русия и Турция и тяхното отражение на българския туристически пазар, министърът на туризма каза, че отношенията между двете страни са важни за нас и „България няма интерес нашите съседи да са в обтегнати отношения“.
В днешните чествания в Казанлък, Шипка и Шейново се включиха депутати от 43 Народното събрание, кметове на общини, директорът на НИМ проф. Божидар Димитров.