Деца на Казанлък рисуват за Евровизия 2015 Възпитаници на казанлъшки школи по рисуване и на Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн "акад. Дечко Узунов" ще създават утре казанлъшкото пано за националната кампания "Откривай България". Кампанията има за цел да популяризира страната ни и нейното културно-историческо наследство по време на Международния детски песенен конкурс, който тази година ще се проведе в София. Казанлък е един от 13-те града в България, избрани техни малки таланти да създават голямото българско рекламно пано. Малките местни художници ще рисуват утре от 11 часа в парк "Розариум" под ръководството на художника Румен Петков. Символът на Казанлък, който те са избрали да стане част от националната рисунка за кампанията е Казанлъшката тракийска гробница, културен паметник от световно значение и включен в списъка на ЮНЕСКО.
Работата им ще бъде озвучена от изпълнения на казанлъшки таланти, участници в подборните кръгове на Детската Евровизия тази година.
Освен Казанлък, в същия час творби от совиет градове, ще започнат да създават и деца от останалите 12, включени в националната кампания градове: Белоградчик, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен. Творбите ще бъдат подредени в пътуваща изложба, която ще се покаже както в страната, така и в много европейски градове.
Целта на кампанията e да повиши интереса към детското творчество и предстоящото издание на Детската Евровизия 2015, да разкрие пред Европа красотата и културата на страната ни.

Румен Петков е възпитаник на Великотърновския университет ”Св.св.Кирил и Методий” при проф. Никола Гелов. Представял е свои картини в самостоятелни изложби в София, Стара Загора, Казанлък, Варна, Бургас. През 1999 експонира творбите си в залите на Народното събрание.
Тази вечер от 17,30 часа художникът открива своя юбилейна изложба,наречена "Есен". Картините му са своеобразна арт почерпка по повод неговия 60 годишен юбилей. Изложбата е подредена в залата на Информационния център в Казанлък, на улица "Искра" 4.