Вече е отворен пътят покрай ПМГ "Никола Обрешков". Това е началото на ул. "Орешака" и по нея се минава еднопосочно, в посока север. Това, обаче повечето бързащи шофьори забелязват едва когато доближат знак В1 "Забранено е влизането на пътни превозни средства".

Знакът е поставен на входа на улица "Шипченска епопея", която е от Библиотека "Искра" към кръговото на парк "Розариум". Той се появи в края на май 2013, когато поетапно се въвежда еднопосочното движение по "Орешака", "Шипченска епопея", "Шейновска", "Македония", "Освобождение", "Любен Каравелов" и "Ген. Гурко" и други.

До скоро обаче по улица "Шипченска епопея" бе разрешено да се минава двупосочно, а причината бе паднала част от сградата на ПМГ по улица "Орешака", която бяха затворили за безопасност на преминаващите автомобили и пешеходци.

Сега, когато улица "Орешака" е отворена, шофьорите не могат да й се нарадват и бързат ли, бързат. В бързината, стигат до знак B1 и рязко завиват към еднопосочната "Орешака". Естестевон, че това би могло да се избегне, ако се спазва ограничението за скорост в града и се уважават останалите участници в движението. На всичкото отгоре, сложното става още по-сложно и опасно, при голям трафик, когато преминаването на пешеходците по "зебрите" е почти невъзможно. Причината: не всички водачи дават предимство, а други от бързината не виждат знака "Забранено е влизането на пътни превозни средства" и продължават направо. Тогава на пешеходците не им остава много голям избор, освен да притичват от ъъл на ъгъл, или да отстъпят правото си на бързащите с коли. И да са им благодарни, че не са ги сгазили.

Нищо лично: Иван Бонев