Талантливият Виктор запали коледните светлини  в Казанлък


Талантливият млад пианист -виртуоз от Казанлък, възпитаник на Казанлъшката Математическа гимназия Виктор Владков запали коледните светлини в Казанлък.

„Тази година решихме, че нашата елха ще запали един млад казанлъчанин, който прославя Казанлък по целия свят, на много големи сцени – Лондон, Париж, Ню Йорк. Един млад виртуоз, който всички познават и много обичат в Казанлък – Виктор Владков.“, обяви от празничната сцена на площад „Севтополис“ Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова.


Тя приветства с идващите празнични дни казанлъчини и ги призова "първо да помислим за децата, които са най-нетърпеливи и искат на този празник да са най-щастливи!“, както и за възрастните хора, самотните и нуждаещите се от внимание, защото "само, когато правим добро то се връща.“, каза още Стоянова.



9-токласникът Виктор Владков благодари за привилегията да запали коледните светлини на Казанлък и пожела "много здраве, много усмивки, незабравими моменти със семейството и приятелите! Надявам се да получите най-желаните и най-прекрасните подаръци!“, каза талантливият младеж.



Празничната церемония уважиха стотици жители и гости на града.


Грейналото 11-метрово естествено коледно дърво на Казанлък тази година е 52-годишен спомен за семейния уют по Рождество Христово на казанлъчанина Диян Галазов, който той реши от дома на дядо си в село Енина да сподели на площада в Казанлък със своите съграждани.

По традиция запалването на коледните светлини в Казанлък и на Коледната елха бе съпроводено с празнично коледно шествие, в което участваха деца от детските и учебни заведения от общината.