Старите къщи на Казанлък ще станат част от тематична публична изложба. Това обявиха от казанлъшкото читалище „Искра“, което спечели финансиране в размер на 3 525 лева за своя проект „Старите къщи на Казанлък - част от архитектурното богатство на Долината”.
Проектът е еедин от 22-та на различни граждански организации от България, които получават финансова подкрепа за реализацията си в третото издание на най- голямата - социално отговорна инициатива на Лидл България, под надслов: „Ти и Lidl за по-добър живот“ .


Печелившите проекти бяха представени и наградени на официална церемония в края на миналата седмица със специалното участие на Томислав Дончев, вицепремиер и председател на Съвет за развитие на гражданското общество към Министерски съвет.
Сред тях е и проектът на казанлъшкото читалище „Искра” .
В изпълнението му се включва и Школата по изобразително изкуство „Синьо”, с ръководител Мариела Попова.
В рамките на проекта предстои старите казанлъшки къщи да бъдат заснети, а кадрите да послужат за тематичната публична изложба.
В рамките на Фестивала на розата фотографските пана ще бъдат експонирани заедно с творби на младите казанлъшки художници от „Синьо”, изобразяващи старите казанлъшки постройки.


„Ти и Lidl за по-добър живот“ е определяна като най-голямата грантова програма на частен корпоративен дарител у нас и се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.
Фондът, генериран и разпределен през третото й издание е в размер на 155 00 лева.