Джаз фестивал в Казанлък Първият по рода си джаз фестивал ще се проведе в Казанлък в края на август. Той ще е част от тазгодишната програма на Празниците в Долината на тракийските царе .
Идеята за джаз форума е на известната в миналото певица от квартет „Траяна" и настоящ преподавател по поп музика в музикалното училище „Христина Морфова" в Стара Загора Надя Тончева. Тя е и музикален директор на проявата, която ще се реализира с финансовата помощ на Община Казанлък и на местни спомоществователи, любители на стойностната музика. Фестивалът вече има своя специална страница в интернет, която популяризира проявите от него.
В двете фестивални вечери - на 29-ти и 30-ти август, в централната част на Казанлък свои концерти ще изнесат Ангел Заберски- син и неговото трио, Васил Петров, самата Надя Тончева със своя формация, Стоян Янкулов- Стунджи- барабани, Веселин Веселинов- Еко- бас, Васил Пармаков- пиано, казанлъчанинът Борислав Ясенов, който е флейтист №1 на България и китаристът Живко Велев. В двете фестивални вечери концертите ще са общо 4.
Джаз феста ще открият "ROYAL DIXIE BAND" със своята програма от известни джаз стандарти в стил " диксиленд".

Освен тях в концертната програма ще се представи и "GIPSY JAZZ PROJECT". Това са четирима млади джазмени -Любомир Толумбаджиев-цигулка,Петър Койчев-акустична китара,Момчил Ангелов-акустична китара,Христо Минчев-контрабас.Музиката им е в т.н. стил "Мануш", което е смесица от западноевропейската циганска музика и американския суинг. Най-ярък представител на този стил е легендарният китарист Джанго Райнхард.
Джаз фестът „В Долината на тракийските царе“ е сбедната мечта на певицата и преподавателка Надя Тончева и на стотици почитатели от Казанлък на стойностната музика.

Идеята на организаторите е джаз форумът да стане традиционен за края на август в Казанлък.