Задържаха за 72 часа 29 годишния трафикант на мигранти

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 29-годишен мъж от София за подпомагане на чужди граждани да пребивават незаконно в страната.

Вчера, 11 октомври на автомагистрала „Тракия“, на 205-я километър в землището на гр. Стара Загора, в посока към гр. София, се движел таксиметров автомобил, марка „Дачия Логан“ със софийска регистрация, управляван от обв. Митко Л.. След подаден сигнал от полицейски служител, водачът на автомобила предприел спиране и бил задържан от патрулиращите служители на МВР. При последвалия оглед е установено, че в таксиметровия автомобил пътували 12 лица от афганистански и пакистански произход, между които дете, ненавършило 16-годишна възраст. Те влезли в България без документи за самоличност. В хода на разследването е извършен оглед на местопроизшествието, претърсване на лекия автомобил и др. Разпитват се свидетели и ще бъдат назначени експертизи.

Обв. Митко Л. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.. Предвиденото наказание по закон по повдигнатото обвинение е от 1 година до 10 години лишаване от свобода, глоба от 10 000 лева до 30 000 лева и конфискация на част или на цялото имущество на дееца.Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив