По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо Митко Ю., на 52 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че управлявал моторно превозно средство, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда.
В хода на образуваното срещу Митко Ю. бързо производство е установено, че същия на 25.10.2016 г. в гр. Стара Загора, в 2:40 часа, е управлявал лек автомобил след употреба на алкохол. Той бил спрян за проверка, за извършени други нарушения по Закона за движение по пътищата. Обвиняемият е многократно осъждан, като две от присъдите му са отново за шофиране след употреба на алкохол.
Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Митко Ю. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Взетата спрямо Митко Ю. мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжен съд-Стара Загора.
Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив