Задържаха под стража 27-годишен, обрал дом за деца

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 27-годишния Георги И., привлечен като обвиняем за това, че в периода от 30 май 2017 г. до 11 юни 2017 г. в град Николаево от Център за настаняване от семеен тип е отнел чужди вещи - 12 телевизора, 2 дистанционни, 4 компютъра, един монитор и два бензинови генератора на обща стойност около 22 000 лева, с намерение противозаконно да ги присвои.


Установено е, че извършител на престъпленията е Георги И., на 27 г., който имал информация, че в Центъра за настаняване от семеен тип, на който предстояло откриване, се съхранявала посочената техника. В момент, когато охранителната техника била изключена, Георги И. отишъл с каруца до сградата, разбил вратата и отнел имуществото. Натоварил го в каруцата и през следващите дни започнал да разпродава и залага в заложни къщи техниката. След бързото разкриване на престъплението голяма част от отнетите вещи са били възстановени на собственика - Община Николаево.


По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е оценителна експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност. Обвиняемият Георги И. е осъждан пет пъти за престъпления против собствеността и горското стопанство.