Задържаха казанлъчанин заради домашно насилие над майка си и сина си Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Х.М., на 32 г., за това, че на 23.12.2022 г. в гр. Казанлък, не е изпълнил заповед за защита от домашно насилие, с която е задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие над майка си на 54 г. и сина си на 15г., като деянието е извършено повторно, което представлява престъпление по Наказателния кодекс.
Х.М. е многократно осъждан за престъпления против собствеността. На 25.11.2022 г. е бил освободен от затвора и посетил жилището, където живеели майка му и синът му. Той имал забрана да ходи в дома и да ги доближава на разстояние по-малко от 80 метра. Ударил майка си, заплашил я с убийство, след което избягал. Тя и детето се скрили в друга къща. Известно време след това Х.М. срещнал сина си на улицата и упражнил физическо насилие спрямо него.
Наблюдаващият прокурор е внесъл за разглеждане в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Х.М.. Районен съд -Казанлък е определил мярка за неотклонение „домашен арест“. Наблюдаващият прокурор ще изготви протест срещу определението на съда.