В Казанлъшко крадат GSM и детски дрехи, обират пенсионерски клуб
На 15.07.2016 г., в 10.00 ч., в РУ „Полиция” - Казанлък е получен сигнал от 66- годишна жена от Казанлък, че на същата дата, за времето от 09.30 ч. до 10.00 ч., неизвестен извършител, който е допуснала в дома си, за да извърши оглед на стари мебели, е откраднал мобилен телефон марка ''Lenovo 100''. След незабавно проведени оперативно-издирвателни деййствия от служители на РУ - Казанлък, е установен извършителят на деянието – 29 -годишната З. М. от гр. Казанлък. Същата е задържана за срок до 24 часа и е образувано бързо производство.
Същия ден, около 15.00 ч., в РУ - Казанлък е получено съобщение на тел.112, затова че от магазин, намиращ се в на ул. "Славянска" в Казанлък, е била извършена кражба на 3 детски костюма. При проведените мероприятия от служители на РУ – Казанлък е установен извършителят на престъплението – 63-годишната Ф. Й., от гр. Казанлък. Същата е задържана за срок до 24 часа.
Тази нощ е получено съобщение за извършвана кражба от пенсионерския клуб в с. Дунавци. Изпратеният веднага на място автопатрул на РУ – Казанлък не е установил лица в района на клуба. При извършения оглед на местопроизшествието е установено, че неизвестен извършител, след като е взломил прозорец, е проникнал в пенсионерския клуб и е извършил кражба на около 50 лв. на монети, музикална уредба, хранителни стоки и газирани напитки. По случая в РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.